Lentile de ochelari

Despre lentile

Despre lentile

Este bine de știut că lentilele de ochelari (aeriene) pot fi confecționate din diferite materiale, pot avea anumite tratamente aplicate și puncte de focalizare.

Lentilele din sticlă minerală au avantajul că sunt mai rezistente la zgârieturi și pot suporta o subțiere mai mare decât cele de plastic. Dar dezavantajul acestei durități ridicate este lipsa de elasticitate la tensionare. Astfel lentilele de sticlă sunt mai casabile și au o probabilitate mare de spargere la impact. De asemenea sunt destul de grele, acest lucru simțindu-se mai ales la dioptrii mari (la lentile nesubțiate).

Lentilele de plastic organic au avantajul că sunt mai flexibile și au șanse mai mici de spargere. De asemenea materialul este mai ușor decât sticla și se poate prelucra fară să se ciobească, putând astfel fi montat pe o gamă mai variată de rame. Pentru a combate faptul că se zgârie mai ușor, exista posibilitatea aplicării unui strat de durificare. Pot avea un tratament special cu antireflex (AR).

Lentilele heliomate sau fotocromatice se adaptează automat la schimbările de lumină - ele se închid asemănător lentilelor de soare la lumina zilei sau la zăpadă și se deschid la culoare în medii închise (încăperi, seara etc ). O altă caracteristică importantă este că se găsesc atât în varianta de sticlă (minerale) cât și de plastic (organice).

Lentile cu protecție pentru calculator (PC) sunt lentile concepute special pentru persoanele care petrec mult timp în fața calculatorului (peste 4 ore). Aceste lentile au rolul de a îmbunătăți și menține vederea la parametrii normali eliminând stările de oboseală. Aplicând pe lentile un tratament antireflex obținem lentilele cele mai performante pentru sănătatea ochilor noștri.

Tipuri de lentile

Lentile monofocale - au o singură putere dioptrică, adică sunt indicate ori pentru vederea la distanță , ori pentru vederea la aproape.

Lentile bifocale - sunt împărțite în doua secțiuni: partea superioară - pentru vederea la distanță, partea inferioară - pentru vederea la aproape. Întrucât nu este prezentă zona de vedere intermediară, trecerea privirii între cele două secțiuni mai pot da o senzație de schimbare bruscă a imaginii .

Lentile pentru distanță intermediară (office) - permit o vedere de aproape, puțin prelungită în adâncime, un câmp vizual mai mare, respectând caracteristicile unei lentile monofocale pentru lectură.

Lentile progresive - sunt soluția completă și comfortabila pentru presbiți. Oferă o vedere precisă și continuă la toate distanțele, cu o singură pereche de ochelari . Au 3 câmpuri vizuale: aproape, canal intermediar și distanță.

Vă oferim lentile de ochelari: Zeiss, Rodenstock, Optimall, etc. Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la telefon sau să veniți la una din opticile noastre!