Lentile de contact

Lentile de contact Lentilele de contact sunt văzute ca o alternativă la ochelarii cu lentile aeriene. Sunt purtate la evenimente festive, ori zi de zi, mai ales la defecte ce presupun dioptrii mari.

E bine de știut că lentilele de contact moi, purtate zilnic, presupun îndepărtarea acestora pe timpul nopții, curățarea și reintroducerea lor în ochi dimineața. Îngrijirea acestora este relativ ușoară, dar există riscul de a se deteriora repede. Există și lentile de contact pentru purtarea îndelungată. Acestea pot fi purtate până la o săptămână, atât ziua, cât și pe timpul nopții. Apoi sunt îndepărtate, curățate și reimplantate. Se întâmplă totuși ca unii oameni să nu poată tolera acest tip de lentile de contact, deoarece lentilele pot irita ochii dacă acestea nu sunt îndepărtate și curățate în mod regulat.

Purtarea lentilelor de contact timp îndelungat poate fi incomodă și crește riscul apariției leziunilor la nivelul corneei. Ideal ar fi ca pacientul să nu doarmă cu lentilele de contact.

Mai există lentile de contact rigide gaz permeabile. Acestea sunt mai confortabile la purtare, comparativ cu lentilele convenționale, însă medicii oftalmologi nu indică purtarea acestora timp îndelungat.

Lentilele de contact dure sunt fabricate din plastic extrem de dur ce nu permite mularea lor pe forma ochiului. Acestea sunt mai durabile, dar mai puțin confortabile. Pentru că reduc cantitatea de oxigen ce ajunge la cornee, indivizii care le poarta au risc crescut pentru leziuni și infecții ale corneei.

La purtarea lentilelor de contact trebuie să respectați anumite reguli:
- spălați-vă pe mâini înainte de a manevra lentilele
- folosiți o soluție de întreținere a lentilelor de contact cumpărată din optică
- nu umeziți lentilele de contact cu salivă
- aplicați machiaj pe ochi după ce ați introdus lentila de contact
- debarasați-vă de lentilele de contact după termenul lor de expirare
- consultați medicul specialist pentru a verifica atât starea ochilor, cât și a lentilelor

Optica Dr. Demian vă oferă următoarele lentile de contact: Bausch & Lomb, CIBA Vision, CooperVision, Johnson & Johnson și Alcon.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați telefonic sau la unul din sediile noastre.