Aparatură

Autorefractometru / Keratometru

Autorefractometru / Keratometru

Măsurarea acuității vizuale sau a viciilor de refracție, este realizată de autorefractometrul Tomey (Japonia), cu capacitate de măsurare până la +/-20 dioptrii și cilindru până în +/-8. Datorită fasciculului subțire, dilatarea pupilei nu este necesară (excepții se aplică în unele cazuri), iar prezența cataractei sau a implanturilor de cristalin este recunoscută.

În cazul în care este necesar, se pot efectua și măsurători ale dimensiunilor corneii (de exemplu pentru evaluarea gradului și unghiului defectului astigmatic). Aparatura din dotare – Huvitz- prezintă indicator de poziționare și de focalizare asupra suprafeței anterioare a corneei.

Biomicroscop

Instumentul conține o sursă puternică de lumină unidirecțională care poate fi focalizată spre o anumită suprafață din ochi. Acest instrument permite examinarea atât a segmentului ocular anterior cât și a celui posterior. Astfel analiza pleoapelor, a conjuctivei, corneei, irisului, pupilei, cristalinului este mult facilitată.

Aplanotometru și tonometru contact

Creșterea presiunii intraoculare poate provoca daune permanente. Aplanotonometrul măsoară această tensiune și poate furniza informații asupra prezenței unei boli cum ar fi glaucomul, dar poate fi folosit și pentru a monitoriza dacă prescripțiile medicamentoase de reducere a acestei tensiuni dau rezultat.

Oftalmoscop direct

Acest aparat permite examinarea fundului de ochi, fiind esențial în depistarea bolilor de ochi precum retinopatia hipertensivă, retinopatia diabetică, degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV), papilita (inflamarea papilei nervului optic), nervita optică (inflamarea nervului optic), monitorizarea glaucomului.

Imagistica pol anterior și posterior

Pentru a monitoriza progresiv atât evoluția unei afecțiuni oculare, cât și vindecarea acesteia, am achiziționat aparatură capabilă să fotografieze ochiul (atât polul anterior al ochiului - partea din față, cât și cel posterior - zona care nu este vizibilă ochiului liber). Aceasta aparatură este indicată atât pentru pacient, cât și pentru doctor în vederea acumulării datelor necesare în obținerea unui prognostic evolutiv.

Perimetria computerizată (câmp vizual)

Testul efectuat de câmpul vizual măsoară abilitatea unei persoane de a percepe impulsurile luminoase atât în vederea centrală, cât și periferică. Testul trasează o harta a capacității fiecărui ochi în parte de a detecta aceste impulsuri luminoase și poate oferi indicii asupra daunelor produse de anumite boli precum glaucomul, retinopatia diabetică sau boli neuro-oftalmologice. Efectuarea testului la intervale regulate de timp (6-12 luni) poate oferii indicii asupra involuției, stagnării sau evoluției respectivei boli.

Tehnologie montaj 3D

Prelucrarea lentilelor pentru rama de ochelari se realizează pe o mașină cu scanare 3D complet computerizată, rezultând exactitatea respectării rețetei de ochelari prescrisă de medicul oftalmolog sau optometrist, precum și o așezare perfectă a lentilelor în rama de ochelari și un finisaj de excepție indiferent de dioptriile lentilelor. La cerere pentru lentilele de plastic se poate executa polisarea (lustruirea) lentilei indiferent dacă montajul se face pe ramă cu fir sau pe ramă întreagă. O alta inovație o reprezintă inserarea de pietricele (stras) direct pe lentilă de ochelari oferind un aspect personalizat pentru o imagine de excepție.