Lentile de ochelari

ochelari arad Este bine de stiut ca lentilele de ochelari (aeriene) pot fi confectionate din diferite materiale, pot avea anumite tratamente aplicate si puncte de focalizare.

Lentilele din sticla minerala au avantajul ca sunt mai rezistente la zgarieturi si pot suporta o subtiere mai mare decat cele de plastic. Dar dezavantajul acestei duritati ridicate este lipsa de elasticitate la tensionare. Astfel lentilele de sticla sunt mai casabile si au probabilitate mare de spargere la impact. De asemenea sunt destul de grele, acest lucru simtindu-se mai ales la dioptrii mari (la lentile nesubtiate).

Lentilele de plastic organic au avantajul ca sunt mai flexibile si au sanse mai mici de spargere. De asemenea materialul este mai usor decat sticla si se poate prelucra fara sa se ciobeasca, putand astfel fi montat pe o gama mai variata de rame. Pentru a combate faptul ca se zgarie mai usor, exista posibilitatea aplicarii unui strat de durificare. Pot avea un tratament special cu antireflex (AR).

Lentilele heliomate sau fotocromatice se adapteaza automat la schimbarile de lumina - ele se inchid asemanator lentilelor de soare la lumina zilei sau la zapada si se deschid la culoare in medii inchise (incaperi, seara etc ). O alta caracteristica importanta este ca sant atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice).

Lentile cu protectie pentru calculator (PC) sunt lentile concepute special pentru persoanele care petrec mult timp in fata calculatorului (peste 6 ore). Aceste lentile au rolul de a imbunatati si mentine vederea la parametrii normali eliminand starile de oboseala. Aplicand pe lentile un tratament antireflex obtinem lentilele cele mai performante pentru sanatatea ochilor nostri.


Tipuri de lentile

Lentile monofocale - au o singura putere dioptrica, adica sunt indicate ori pentru vederea la distanta , ori pentru vederea la aproape.

Lentile bifocale - sunt impartite in doua sectiuni: partea superioara - pentru vederea la distanta, partea inferioara - pentru vederea la aproape. Intrucat nu este prezenta zona de vedere intermediara, trecerea privirii intre cele doua sectiuni mai dau o senzatie de schimbare brusca a imaginii .

Lentile pentru distanta intermediara (office) - permit o vedere de aproape, putin prelungita in adancime, un camp vizual mai mare, respectand caracteristicile unei lentile monofocale pentru lectura.

Lentile progresive - sunt solutia completa si comfortabila pentru presbiti. Ofera o vedere precisa si continua la toate distantele, cu o singura pereche de ochelari . Au 3 campuri vizuale: aproape, canal intermediar si distanta.

Va oferim lentile de ochelari: Zeiss, Rodenstock, Optimall, etc. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la telefon sau la unul dintre sedii.
© Optica Dr. Demian 2021