Lentile de contact

lentile de contact Lentilele de contact sunt vazute ca o alternativa la ochelarii cu lentile aeriene. Sunt purtate mai ales la evenimente festive, nunti, botezuri, dar nu in ultimul rand zi de zi, mai ales la defecte ce presupun dioptrii mari.

E bine de stiut ca lentilele de contact moi, purtate zilnic, presupun indepartarea acestora pe timpul noptii, curatarea si reintroducerea lor in ochi dimineata. Ingrijirea acestora este relativ usoara, dar se deterioreaza repede. Exista si lentile de contact de port indelungat. Acestea pot fi purtate pana la o saptamana atat ziua cat si pe timpul noptii. Apoi sunt indepartate, curatate si reimplantate. Se intampla totusi ca unii oameni sa nu poata tolera acest tip de lentile de contact deoarece lentilele determina iritarea ochilor daca acestea nu sunt indepartate si curatate in mod regulat.

Purtarea lentilelor de contact timp indelungat poate fi incomoda si creste riscul aparitei leziunilor de la nivelul corneei. Ideal ar fi ca pacientul sa nu doarma cu lentilele de contact.

Mai exista lentile de contact rigide gaz permeabile. Acestea sunt mai confortabile la port comparativ cu lentilele conventionale, insa medicii oftalmologi nu indica purtarea acestora timp indelungat.

Lentilele de contact dure sunt fabricate din plastic extrem de dur ce nu permite mularea lor pe forma ochiului. Acestea sunt mai durabile, dar mai putin confortabile. Pentru ca reduc cantitatea de oxigen ce ajunge la cornee, indivizii care le poarta au risc crescut pentru leziuni si infectii ale corneei.

La purtarea lentilelor de contact, sunt niste reguli ce trebuie respectate, si anume:
  • spalati-va pe maini inainte de a manevra lentilele
  • folositi o solutie de intretinere a lentilelor de contact cumparata din optica
  • nu umeziti lentilele de contact cu saliva
  • aplicati machiaj pe ochi dupa ce ati introdus lentila de contact pe ochi
  • debarasati-va de lentilele de contact dupa termenul lor de expirare
  • consultati medicul specialist pentru a verifica atat starea ochilor, cat si a lentilelor

Optica Dr. Demian va ofera urmatoarele lentile de contact: Bausch & Lomb, CIBA Vision, CooperVision, Johnson & Johnson etc.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati telefonic sau la unul din sediile noastre.
© Optica Dr. Demian 2021