Aparatura

Optiblue Dr Demian detine aparatura performanta care face fata celor mai pretentioase cerinte.  Aparatura din dotarea cabinetului medical include:


Autorefractometru/Keratometru

Masurarea acuitatii vizuale sau a viciilor de refractie este realizata de autorefractometrul Tomey (Japonia), cu capacitate de masurare pana la +/-20 dioptrii si cilindru pana in +/-8. Datorita fasciculului subtire, dilatarea pupilei nu este necesara (exceptii se aplica in unele cazuri), iar prezenta cataractei sau a implanturilor de cristalin este recunoascuta.

In cazul in care este necesar, se pot efectua si masuratori ale dimensiunilor corneii (de exemplu pentru evaluarea gradului si unghiului defectului astigmatic). Aparatura din dotare – Huvitz- prezinta indicator de pozitionare si de focalizare asupra suprafetei anterioare a corneei.
optica arad


Biomicroscop

Instumentul contine o sursa puternica de lumina unidirectionala care poate fi focalizata spre o anumita suprafata din ochi. Acest instrument permite examinarea atat a segmentului ocular anterior cat si a celui posterior. Astfel analiza pleoapelor, a conjuctivei, corneei, irisului, pupilei, cristalinului este mult facilitata.

Aplanotometru si tonometru contact

Cresterea presiunii intraoculare poate provoca daune. Aplanotonometrul masoara aceasta tensiune si poate furniza informatii asupra prezentei unei boli cum ar fi glaucomul dar poate fi folosit si pentru a monitoriza daca prescriptiile medicamentoase de reducere a acestei tensiuni dau rezultat.


Oftalmoscop direct

Acest aparat permite examinarea fundului de ochi, fiind esential in depistarea bolilor de ochi precum retinopatia hipertensiva, retinopatia diabetica, degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV), papilita (inflamarea papilei nervului optic), nervita optica (inflamarea nervului optic), monitorizarea glaucomului.

Perimetria computerizata (camp vizual)

Testul efectuat de campul vizual masoara abilitatea unei persoane de a percepe impulsurile luminoase atat in vederea centrala cat si periferica. Testul traseaza o harta a capacitatii fiecarui ochi in parte de a detecta aceste impulsurile luminoase si poate oferi indicii asupra daunelor produse de anumite boli precum glaucomul, retinopatia diabetica sau boli neuro-oftalmologice. Efectuarea testului la intervale regulate de timp (6-12 luni) poate oferii indicii asupra involutia, stagnarea sau evolutia  respectivei boli


Imagistica pol anterior si posterior

Pentru a monitoriza progresiv atat evolutia unei afectiuni oculare cat si vindecarea acesteia, am achizitionat aparatura capabila sa fotografieze ochiul (atat polul anterior al ochiului – partea din fata, cat si cel posterior – zona care nu este vizibila ochiului liber. Aceasta aparatura este indicata atat pentru pacient cat si pentru doctor in vederea acumularii datelor necesare in obtinerea unui prognostic evolutiv.

Tehnologie de montaj a ochelarilor de vedere 3D

Prelucrarea lentilelor pentru rama de ochelari in centrul nostru se realizeaza pe masina cu scanare 3D complet computerizata, rezultand exactitatea respectarii retetei de ochelari prescrisa de medicul oftalmolog sau optometrist, precum si o asezare perfecta a lentilelor in rama de ochelari si un finisaj de exceptie indiferent de dioptriile lentilelor.
La cerere pentru lentilele de plastic se poate executa polisarea (lustruirea) lentilei indiferent daca montajul se face pe rama cu fir sau pe rama intreaga. O alta inovatie o reprezinta inserarea de pietricele (stras) direct pe lentila de ochelari oferind un aspect personalizat pentru o imagine de exceptie.